Crypto Wizards AMA with Buni Corn

Special Guest : Phuc Nguyen

1.Could you please explain what Bunicorn is in a nutshell?

Ans-Bunicorn is the first all-in-one BSC-powered DEX on the market with low slippage and deep liquidity for bep20 tokens & stablecoins. We also offer high APR yield farming in combination with a new NFT reward vesting model.

our AMM supports flexible pools where we can customize number of tokens, weight, swap fees and more

2.What are your main characteristics that set you apart from other projects, and what competitive advantages do you have?

Ans-We have many outstanding features that can outrace other DEXs on BSC:
- Flexible AMM pools with a customizable number of assets and weights within a pool. This simulates a real index fund in real life. It also mitigates the risk of exposing too much capital to a high volatile token like traditional uni/pancake 50:50 pools.
- Amplified pools that allow trading between stablecoin pairs with lower slippage and deeper liquidity.
- Smart order routing that automatically split your swap across several pools for optimized price.
- Dynamic fees adjusted base on the underlying volatility to optimize returns for liquidity providers and reduce the impact of impermanent loss.
- No third-party or centralized oracle risks.
- Liquidity providers can also join multi-token pools with a single asset.
- New innovated yield farming model that vests the earned reward and wraps them into NFT collectibles.

3.How has your team’s experience and background aided in the success of your project thus far?

Ans-
I’m Phuc Nguyen Founder & CEO of Bunicorn. Here are some highlights about me:
Former Google Summer of Code
Samsung Smart App Challenge winner
Former Researcher of NASA Ames’s Java PathFinder project
Former Project Manager at DeNA, a giant game company in Japan
Co-founder & COO of SotaTek, the leading blockchain development firm in Vietnam & SEA with hundreds of blockchain & Dapp engineers
Former CTO of VCC Exchange, a CEX under Signum Capital & Bitmex’s portfolio
Like most of you, I joined the crypto space in 2017 and have participated in a lot of projects since then. I have hands-on experience in scalability & security for the centralized system in general and exchanges in particular. I have been working on decentralized projects from the protocol to the application layer.

also with other team members they have years of experience participating with other Defi solutions so it helped us a lot in making this project happen.

4.What are you looking most forward to doing in Bunicorn?

Ans-We’re focusing on making the Pools (similar to syrup pool in pancake) also making a secondary market for our NFT vesting collectible in the next few months in terms of Product Development

and we’re having plans to boost up the TVL of the projects after launching as well, this also include marketing plans

5.Could you please elaborate more about your tokenomics? What’s the total supply and what kind of plans do you have regarding the token unlocks in the future?

Ans-We have 1 billion tokens in total supply, but we started with a pretty small initial circulating supply 24,916,666 to be exact

oh I cannot send website link in here, right?

wanted to give you guys the link to our website and tokenomics

so yeah, that's our plan to start with a very small cap and most of the tokens are locked in long term

we also have plan to buy back and burn the tokens in the future

1.(@bukanmengg)
SUSTAINABILITY" is one of the required and must have ability of any project in the Crypto Space.
Could you please tell us the strategies taken up #BuniCorn team to sustain, further Develop, and Exel in the crypto space?

Ans- To answer this I think it would be pretty long haha but let me focus on several key challenges that we’re trying to solve

1. Liquidity of the pools (TVL)
2. Demand/Supply of the BUNI token

So firstly we innovated our AMM model so that it optimizes profit for the liquidity provider & reduces the risk of impermanent loss with flexible number tokens per pool, different weight & stable-coin only pools. This will be the main boost for TVL & yield farming.
Especially the stablecoin pools are amplified 100x, so that 1 million USD pool can provide the same liquidity capacity when comparing the slippage/pricing curve of 100 million USD pool in uni/pancake.

because of the low risk pools, liquidity provider would find it easier to take part in and earn more with our high APR farms

that would solve the liquidity issue

Along the way, the Governance system plays a crucial role in reducing the total supply and increase the demand for BUNI tokens. Buni holders need to lock their tokens to receive the profits from trading fees & flash withdraw/loan fees. The treasury will also use part of the earned fees to buy back and burn the token. This will dramatically reduce the Buni circulating supply.
We'll also have a bridge to Polkadot early next year as agreed with PolkaFoundry team. This will also reduce the supply of BUNI because half of the supply will be on the Polkadot chain instead of BSC.
The last part is NFT vested tokens. Because all of the BUNI minted from the farms will be locked in NFT collectibles, so it reduces the supply. Imagine a super rare NFT collectible worth millions USD of BUNI is locked up and this NFT token is valued and traded at an even higher price.

those solutions would make sure that BUNI token’s demand is getting higher and higher and keep up the price because we care for it as much as our holders do

2.(@QuinnJosephine4)

What is your strategy for building a strong community? Do you agree that the power of the community will lead your project to develop globally? What services do you provide to the community?

Ans-Yeah we do believe in a strong community, that’s why are partnering with a lot of marketing agency, VC and influencers world wide

we've just kickstarted the marketing few days ago, so our community is still small but it's gaining tractions day by day as we spread the news

we’ll be doing AMA with selective communities like this, and also gonna have bounty programs soon

3.(@PotokGadang)

You’ve also used the phrase “Multi-Asset Staking” a fair bit…
How does this differ to single asset staking and what’s the point of it contextual to the BuniCorn Network?

Ans- So in our flexible pools, users can create a pool of up to 8 tokens other than just 2 tokens in pancake or uniswap

in that sense, when adding liquidity to the pools, normally they have to hold all the tokens to the pool with the appropriate weight, right? But actually in Bunicorn, you can add liquidity to the pool with 1 or multi-assets as you want

then the pool will automatically re-balance based on the weight setting

4.(@MariaCahya3)

My question is about your long term marketing plans. How, or through which big partnerships do you plan on utilising to pass your product onto the normal consumer - especially non-crypto people?

Ans-So we have the partnership with Momentum 6, which is handling our global marketing activities. Also we’re partner with local agency in each country like China, Korea, Vietnam, Singapore, Turkish... as well

we're user centric so we tried to build a really simple UI for new users even though they haven't got that much experience in the space yet

if you can take a look at our testnet build, you'll see a cute gamification interface that will attract even non-crypto users https://staging.buni.finance/#/trade/tokens

so yeah, we believe that with a wide range of network and KOL, we’ll be successful in winning new users long term

Q5(@Sophiamangak)

Maybe, some people will ask you about Bunicorn projects strong points. However, behind those outstanding factors, are you still wondering or dissatisfied with anything? Do you have any plans to improve these?

Ans-Yeah so nothing is perfect at first. One thing I’m not totally satisfied is that we haven’t got the Governance system in place yet at this moment.

It’s already in our roadmap, once it’s done, we will have a clear understanding and bring more power, incentives to the token holders

1.Smart contracts are susceptible to failure .. Has Fincypher’s smart contract been audited externally?

Ans-Yes our smart contracts have been audit several times both internally and externally. One of them is hacken.io. We’re gonna publish about this news once everything is set.

2.Does the program create a secondary market for your NFT vesting collection in the next few months in terms of Product Development going well? How is the result? and can I have high hopes on your platform now? directions please

Ans-Yes this one is on track. Right now all the farm rewards are wrapped in NFT collectible, you can redeem those later or can also keep them in your collection & trade them if you want.
Each NFT token is wrapped with a different amount of BUNI token. The more BUNI it is, the rarer the NFT collectible. It can be ranked as Super Rare, Ultra Rare with a tailored look & feel.
We aim big for this NFT market because we have good resources in the game industry and will make a whole new exchange/auction marketplace for those value-backed NFTs gamification collectibles.

3.Any details on where we can buy tokens and possible listings in future?

Ans-We’re discussing with a few IDO platforms including bscpad, redkite, kickpad, bscstation as well. The date is not finalized yet but you can expect this news to be announced soon. For the centralized exchange, there is no firmed decision to be made yet even though we have connection with MXC and wanted to bring one of Binance staff to our advisor board.

4.Are there any venture capital or influencer that backed your project?

Ans-Yes we’ve been talking with a lot of VC recently and many of them has decided to come on board. To name a fews: Sparks, Exnetwork, Chain Capital, PNYX, Master Venture, CINCH, Vendetta, Raptor and more to be announced in the next few days

5.Share with us about your plans for 2021, what are you currently focus on, and are you going to expand the list of major exchanges?

Ans-The full roadmap is available here FYI https://buni.finance/ But here are some highlights in the futures:
- We’ll make NFT vesting tokens that have already been completed in phase 1 to become collectible bunnies and build a marketplace so you can exchange/auction them.
- We’ll be having a Governance system, so that Buni token holders can lock up the Buni to vote, earn the trading fee profits, buyback, and burn BUNI tokens.
- To have other Defi products such as Lending & Flashloand added to the platform soon as we’re working on it already.
- We’ll have a bridge to Polkadot substrate & para chain ecosystem in Q1 2022. We’re proud to have Thi Truong (Founder & CEO of PolkaFoundry) as our executive advisor. PolkaFoundry is one of the top 5 projects of Polkadot ecosystem to date.

--

--

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Crypto Wizard

The Crypto Wizarding Community. Let's travel together on the magical broomstick of Crypto to world of Peace and Prosperity 🔮Welcome Our Wizards and Witches 🔮