Crypto Wizards AMA With Halycon

Introduction:

Q1) Can you give a brief explanation about 'Halcyon' .What popped up in your mind to create such a platform in this space?

Ans:In short. The current team initially got to know each other in a TG where we discussed tokens, scams and more. Eventually we decided to create a knowledge base for newcomers to help answer recurring questions.
Out of that Halcyon evolved to something a lot bigger over the past half year almost.

DONE

We currently have a live, working contract checker @HalcyonCCBot
and an upcoming wallet tracker. The first that has historic values for BNB balances and token values in USD

And many more apps in the near future

DONE

Q2) what are your main features that discern you from other projects and what key advantages do you have?

Ans:Firstly I wrote the contract from scratch, reinventing the deflationary system for instance. It’s probably the first contract that doesn’t use reentrancy so it’s safe by design and saves a lot on gas fees for transactions

Second, we decided to come out with actual live working usecases right from the start.

As mentioned the contract checker is live on our website and a s a TG bot

The wallet tracker will go into a beta stage in the coming days.

TG members will be asked to join this beta program soon

Q3) How has the experience and background of your team been effective in the success of your project so far?

Ans:It’s key indeed. I’m a developer for a living and my team members are well versed in their field as well. One of the main reasons to get together since we all complement each other so well for a crypto project

We had a very successful start and attracted some of the bigger community leaders already with very positive vibes

Q4)Now Share us about your Token, What are the some of utlities of $HALCYON in Your Ecosystem? And if possible share to us the Tokenomisc of HALCYON Token

Ans:Our slogan is 'loyalty, care and prosperity' for all.

For that we decided to have zero tax fees for buys (loyalty) and 12% total for sells of which 4% is redistributed to holders.

Holders of HALCYON will also benefit from premium features in our apps. However we launch with all features available for everyone. E.g. check your wallet performance over time.

The exact details will be given when they see the light of day.

CARE: We’re launching an educational program for newcomers to get familiar quickly with the lingo and anyone can ask or find answers in there.
Basically the one-stop solution for all crypto enthousiasts

Prosperity: In Q1 we plan to release a token shop where the optimum price is auto calculated (buy and sell) for all exchanges a token is listed on
A direct buy with fiat will also be part of that.

So big plans and we plan to deliver for sure :)

Q5) So how long did it take took develop this project? What plans do you have for the future? And what can we expect from Halcyon? If possible could you please share road map with us.

Ans:https://halcyoninitiative.com/a5/roadmap

We've been at it since April this year. Developing a app is time consuming since we're dealing with people's investments and we want to be 100% sure all is working as it should. As a dev I write unit tests for each and every function for instance which is time consuming but ensures the workings to a tee.

Since we have dozens of ideas, our future will be one with a lot of hard work, joy of sharing the apps and participate with our holders to create new exciting ones

Twitter Segment:

1)Can you list 1-3 killer features of Your Project that makes it ahead of its competitors? What is the competitive advantage your platform has that you feel most confident about?

Ans:Contract written from scratch and I can already tell you that the auditing party was impressed by it :)
Unique apps everyone needs but don't exist yet.

Imagine a chart that shows you the wallet values over the course of a year. Even if you have hundreds of tokens

2.For" Halcyon' What security features will be implemented to prevent hacking due to bugs in smart contracts? Does the" Halcyon' team test regularly to identify vulnerabilities?

Ans:We fully unit tested each function in a live blockchain environment running locally. We did millions of transactions to calculate and ensure correct outcomes as well as optimized gas usages.

Since we are the only deflationary contract without reentrancy calls, the possibility of a hack is reduced a great amount. Of course we had our contract audited by certified solidity devs as well.

3.I can see that Halcyon will be providing its users with an educational program. What will be the goal and mission of this educational program? Who are the targeted users? Will this be open and accessible by anyone?

Ans:Open for everyone for sure. Holder or not, passerby, your curious grandma, and it will always be free

The main target audience is the newcomer, but seasoned traders can also quickly lookup what 'mcap' for instance actually means.

The content is written and presented online according to best web practices so Google will pick it up quickly and thus we can attract more investors over time. Win-win

4)These days, there are a lot of rug pulls and exit scams. How can investors assume you won't follow in their footsteps? These days, there are a lot of rug pulls and exit scams. How can investors assume you won't follow in their footsteps?

Ans:I haven't seen a contract yet that actually limits the fee amounts the unrenounced owner can set. E.g. setting the sell fee to 100% would immediately turn the contract into a honeypot.

Our contract has reasonable limits which can never be bypassed once deployed

These settings/tokenomics can be seen on the bscscan/contract page btw

5. Do the token holders have the right to participate in the governance of the project? What kind of decisions can they vote on about the project?

Ans:Halcyon is indeed a governance token. We welcome new ideas for apps and ask for feedback during our beta programs. We build for the community first and all.

Live Q&A:

1)plz answer my question. Currently, most projects and platforms are in English. Do you have a local community to better understand your project?

Ans:No localized versions exist nor planned, however our website and apps can be multilingual. By popular demand we could set up a translation program. Good question!

2) Staking programme is very important for any project, Can i stake your token? Do you have any plan of starting staking programme?

Ans:There are no plans, but I just added it to the list of possibilities. Thank you.

3) 💥
IS This Your project only for elite investors, how about others with small funds, is it open to everyone?

Ans:Open to everyone BUT we do have anti-whale measures. No one without exceptions can hold more than 0.5% of the total supply

4) Do you have any
1. Telegram Group
2. YouTube channel
3. Tiktok Channel
4. Website
For this project? From where we can learn something? Please share with us link.

Ans:No tiktok, youtube is planned with demos of our apps

5) Do you have AUDIT certificates, or are you working to AUDIT your project, to make it more secure and reliable???

Ans:Audit is done by https://audit.sc and completed today. They are writing the PDF as we speak

--

--

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Crypto Wizard

Crypto Wizard

The Crypto Wizarding Community. Let's travel together on the magical broomstick of Crypto to world of Peace and Prosperity 🔮Welcome Our Wizards and Witches 🔮