Crypto Wizard’s AMA With WELD

Introduction

1.1.Please introduce yourself with us. How and when you have started? How did you get involved in the crypto? What’s your role in WELD?

Ans:I’m Ada, WELD’s project manager. I have more than 4 years of experience in crypto 💎

now am willing to bring my experience into the WELD project in order to make it the next #tothemoon gem 🚀🚀🚀

Q2.Can you briefly describe what is WELD We would like to know more about it and how it works.

Ans:Weld is a project that aims to bridge Crypto World with Traditional Finances✨
We created seamless Payment solution for regular daily expenses with minimal commissions backed by any crypto wallet💳

In the mobile crypto bank Weld, you will get the opportunity to issue a plastic card, which will be available in several levels, including the premium one💎

Using a card or an application on your smartphone, you can pay with fiat currencies, paying with it in retail networks or online stores in exchange for your balance on the crypto exchange, transferring API keys to the application💡

Initially, when setting up the card, you link the card balance with your exchange account, without any transfers and replenishment, and then you can use the card as usual⚖️

Long story short 😂🔥

Q3. What are the some killing features WELD is trying to bring to life with its new idea?

Ans:Hm, to begin, all cryptowallet holders in CIS countries are united by one unsolved problem – they do not have an easy way to use cryptocurrency to pay quickly for conventional goods or services💸
Considering this, our main feature is ability to solve this CIS problem!

Besides, we have some more advantages of Weld application:

-Seamless integration with ApplePay/GooglePay
-Tax-free crypto transactions on the go (no vat and other taxes on convertion)
-Transparent pricing, no hidden fees. You pay for what you use.
360 view on personal finance – one application to manage everything (fiat cards / accounts and cryptocurrency wallets).
-Secure and transparent financial flow
-Convenience – the ability to add any wallet from a third-party service or crypto exchange
-Traditional payment method – payment by Visa\MC (GooglePay / ApplePay).
-Security – Fully PCI DSS compliant solution

Q4. Can you tell us some about your team and their experiences in the market?

Ans:When you aim to build a bridge between crypto and traditional finance, you need your team to be qualified, not only about blockchain, but also about well known banking. And we are lucky to have both crypto and traditional sides strong 🚀

Alexey Bobok is our co-founder and COO. He is a ProfitLift founder, who has more than 8 years of experience in delivering qualitative alternative payment methods to the end users. Back to back with him works our co-founder and CEO, Alexey Meretskiy. He is an experienced entrepreneur and business owner with 13+ years of commercial experience in insurance, leasing and loans. Together with them works Artem Fesko, our product manager with more than 13 years of experience in the largest bank in Ukraine PrivatBank, and Mikhail Strizhko, weld’s Chief Financial Officer with over 20 years of experience in CFO, CEO positions in financial and investment companies🚨

We also have an amazing creative director Oleksiy Klymenko, a strong professional IT team and two well known advisors - Iryna Lorens, with more than 6 years in crypto trading and Marcello Mari, CEO at SingularityDAO🌟

Q5. Could you please provide some progress on your Roadmap and what results WELD has achieved so far ? And any sneak peek into 2021 plans for WELD?

Ans:What we already done:

- Roadmap and financial model created
- A team with the necessary competencies was assembled
- The backend of the payment system was written and certified
- All major EU technical partnerships have been collected
- A marketing plan has been drawn up
- The legal model of work has been worked out
- MVP of the mobile app was created

Our main plans on 2021 are:

- Mob application development
- Registration of a company in the EU
- Hiring staff according to licensing requirements
- Obtaining licenses (crypto, lender)
- Backend integration with technical partners
- Integration with cryptocurrency exchanges
- Co-brand integration with bank in Ukraine
- Weld payment card launch
Launch of MVP application in Ukraine

Twitter Segment

1.So, do you have any plan for burning tokens in the future to reduce the supply of the token and increase its investment attractiveness?

By @g76974594

Ans:There will be no burning , but there will be a Buyback.

One of the most important functions of the Weld economy token is Buyback. We plan to spend up to 20% of Weld’s monthly income on buying back tokens from the market. This will support the infrastructure of the application, as well as positively affect the price of the token. The buyback will be carried out regularly throughout the month. The purchased Veld token will not burn, but go to the project development fund, for the project to enter new markets in the future.

Buyback will be limited per time period, this period is 2 year from listing date on first DEX. After 730 days after listing, the buyback program will finish, and the market will become self regulated by users and investors

2.In the global cryptocurrency competition, features are critical in attracting investors and the community! Can you provide a list of killer features that will make your competitors run away from #MoneyWeld project?

By @selvachirpiga

Ans:1. No Blockchain transaction fees
2. No need to top-up card in advance
3. Eastern Europe, Middle East are markets without competitors

3.Where is #MoneyWeld road map now? Are all targets in accordance with the current road map? and what are the next steps that will be taken in the future?

By @MdShoha53889140

Ans:I think I already answered that in previous section)
In addition, on 24th of August we’re having pre-sale, after that we going straight to IDO, for more detailed info go check our pitch deck https://weld.money/pitch/

4.How secure are WELD cryptographic cards when they are used? Is tap to pay available, as well as other in-app functions such as card freezing etc? Also, how is the privacy, data, and funds of WELD's users protected?

By @Aykutbarnabas

Ans:The core backend system of weld infrastructure integrates and controls inrofmation flows between all members and partners like Bank Processing Center, CEX, Payment systems 🔥

We have high requirements from Visa and Banks to provide all information exchange no more than in 4 seconds
But we as an Online Processing Core have internal goal in 1 second✨

Our processing Partner is PCI DSS compliant International Payment System PayRun who affords all necessary Licenses for money transfer and clearing between financial partners 🚀

5.What kind of partnerships with different projects/platforms/protocols can we expect from #WELD in the future? Could you give us some examples of how other projects can leverage #WELD ?

By @Ductrung753951

Ans:For today, we created partnerships with Magnus Capital, 7 O’clock Capital and BIS Bank.

Also we’re having negotiations with Concorde Capital, Excavo community (top1 trader on Tradingview), HSVC and more. Stay tuned and you won’t miss anything 🔥

Live Q&A

1.Could you explain some of the Recent Major achievements of Weld Money , partnerships and long-term plans?

Ans:So, recently BIS Bank became another Weld partner banks and will support our card service.
Also 7 O’clock Capital invested in Weld no so long ago ✨
Now we are preparing for our Pre-Sale, and after that moving straight to IDO 🐐

2.What is the meaning of the name of the project and why did you name it that way?

Ans:Our main goal is to build the bridge between crypto and fiat finances✨ And one cannot build a reliable bridge without welding, because iron bridges are the most durable👏💎 that’s why we are WELD

3.In the long run, why should we trust and follow you and your project? How do you raise awareness?

Ans:So, we’re working hard to create new partnerships with well know and reliable companies. Join our community and you will not mess any important news

4.What problem does Weld Money solve?

Ans:You know, here, in CIS countries you can’t use any of current crypto cards. Considering this, our main feature is ability to solve this CIS problem!

5.Now, What are 's main products? In What cases is the current Weld Money used?

Ans:Our crypto card is a main product. Get one and pay seamlessly for daily expenses from your crypto wallet with zero blockchain transaction fee. Cards going to be released soon 🔜

--

--

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Crypto Wizard

Crypto Wizard

The Crypto Wizarding Community. Let's travel together on the magical broomstick of Crypto to world of Peace and Prosperity 🔮Welcome Our Wizards and Witches 🔮